2010. április 18., vasárnap

Fittanyuka

Emőke vagyok és a Fittanyuka gasztroblog szerzője. Én 16 éves koromban kezdtem az egészséges életmód után érdeklődni, akkor egyik napról a másikra nem ettem húst. Később "tovább fejlesztettem" magam, olvastam, mondhatni faltam az ezzel kapcsolatos könyveket, de mostmár a természetes gyógymódok és a különböző méregtelenítő kúrák is érdekelnek.

Úgy alakult az életem, hogy külföldön dolgoztam egy rövid ideig, ott újra elkezdtem húst fogyasztani, de csak hal és csirke ment le a torkomon, a többit nem bírtam megenni. Terhességem alatt újra lemondtam a húsról, 3 évvel ezelőtt (nem volt nehéz :)), ugyanis kezembe akadt "A ph csoda" című könyv. A könyvet olvasva rájöttem, hogy miért térnék le arról az útról, amit eddig jártam, inkább folytatom és a kislányomat is erre a táplálkozásra nevelem. Nincs nehéz dolgom vele, mert szeret mindent, amit én, mondhatni egy az ízlésünk. :) Azóta rájöttem, hogy másoknak is szeretnék segíteni és távoktatásban végzek egy táplálkozás szakértő és életmódtanácsadó iskolát.

Kb. 1 éve hoztam létre a blogom, mert imádok főzni, és gondoskodni azokról, akiket szeretek. A kis családom a rajongótáborom, a legtöbb biztatást és dicséretet a férjemtől kapom. Ő mindenevő, viszont ha teheti ezeket az ételeket fogyasztja, nemcsak otthon!

Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem elég, ha nem eszünk húst és nem eszünk tejterméket, figyelni kell arra, hogy a táplálkozásunk sok friss, elsősorban zöldséget, csírákat, zöld leveleket tartalmazzon, így tudjuk egyensúlyban tartani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.

Kihívásnak tekintem a "Tofu a tortán" főzőcskét és egyben nagyon várom, hogy a többieket személyesen is megismerjem! :) Ui.: Kicsit azért izgulok, mert én vagyok az első a csapatunkban!

3 megjegyzés:

  1. Emőke, én már nagyon várom az utat hozzád! Az biztos, hogy a Szegedi városi séta után kiéhezett lányokra számíthatsz, legalábbis ami engem illet :)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Parvatihoz. Éhes leszek és nagyon kíváncsi az első összejövetelre!:))

    VálaszTörlés
  3. Szia! Én most szeretnék váltani és végigolvastam a blogod, majd egy csomó receptet lementettem. Nagyon hálás vagyok érte, mert nagyon élvezetesen írsz és a receptjeid is szuperek!
    Ahogy időm engedi kipróbálom őket és majd beszámolok :)
    Sok sikert a tofucsatához!
    Peti

    VálaszTörlés