Töltött paradicsom, zöldség spagetti ágyon
Sokat vacilláltam, hogy levest készítsek-e vagy pedig előételt. Végül az előétel mellett döntöttem, mivel Veránál és Katánál is levest ettünk. Gondoltam jól fog jönni egy kis változatosság.
Sokat vacilláltam, hogy levest készítsek-e vagy pedig előételt. Végül az előétel mellett döntöttem, mivel Veránál és Katánál is levest ettünk. Gondoltam jól fog jönni egy kis változatosság.
Hozzávalók a zöldségspagettihez:
-3 szál sárgarépa
-2 közepes cukkini
-2 szál póréhagyma
-só, oregano, kakukkfű, borsikafű,bazsalikom
A répát meghámozzuk, a pórét és a cukkinit pedig megmossuk. A cukkiniből és a répából krumplihámozóval hosszú vékony szeleteket vágunk. A pórét késsel vágjuk vékonyra. Olíva olajat forrósítunk egy serpenyőben (én wok-ban készítettem, de bármilyen teflon bevonatos edény megfelel). A zöldség csíkokat belerakjuk, fűszerezzük és kb. 5-8 percig pároljuk rajta. Fészekszerűen tányérokra rakjuk. Ezen csücsülnek majd a paradicsomok.
Hozzávalók a töltött paradicsomhoz:
- 4 db nagyobb paradicsom
- 10 dkg barnarizs
- 2 dl zabtejszín
- fél gabonagömböc
- póréhagyma
- só, petrezselyem, bazsalikom.
A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük. Még jót is tesz a ételnek, mert összeérnek az ízek. A rizst megfőzöm. A gabonagömböcöt apró kockákra vágom. A pórét karikára. Egy serpenyőben olajat forrósítok és belerakom a pórét, majd a gabonagömböcöt. Pár percig párolom, majd felöntöm a tejszinnel. Sózom, és frissen vágott bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítem. Egy-kettőt rottyantok rajta, majd hozzákeverem a már kész rizshez és kihűtöm. A paradicsomokat megmosom, kalapjukat levágom és kanállal kivájom a belsejüket. Beletöltöm a tölteléket és 180 fokos sütőben kb 15 percig sütöm.
Házi bodzaszörp gyümölcsökkel és citromfűvel
Hozzávalók:
-bodzaszörp
-víz
-eper
-narancs
-cirtomfű levél
Egy nagy kancsóba bekeverem a bodzaszörpöt, majd hozzáadom a feldarabolt epret, a karikára vágott narancsot és a citromfüvet. Fogyasztásig hűtőben pihentetem.
Ezt a paradicsomos előételt már én is megcsináltam a vacsi óta, gabonagömböc helyett házi szejtánsonkával és én nem sütöttem meg a paradicsomokat, csak úgy nyersen tálaltam :)
VálaszTörlésA limonádédat meg "utáltam", mert itatta magát és így nehéz betartani, hogy evés közben nem iszunk :P Isteni volt!!! :) Azt hiszem az összes innivaló közül ez ízlett a legjobban!
Limonádéról hasonló volt a véleményem, pont emiatt el is döntöttem, hogy ilyen finomat nem fogok adni vendégeknek sose, mert mint a kacsa, csak ittam-ittam, totál elveszi az étvágyat.
VálaszTörlés