2010. július 29., csütörtök

Vacsora Adéle-nál - 1. rész (Élménybeszámoló)


Elsőre úgy tűnhet a leghálásabb szerep egy ilyen játékban legutolsó vendéglátónak lenni. Egy ideig ezt gondoltam én is... Mikor azonban sorra következtek egymás után a vacsorák Veránál, Katánál és Bettyónál egyre jobban és jobban elbizonytalanodtam... A gyönyörű terítés, a kedves vendéglátás, no meg a fantasztikusan finom ételek: azt éreztem, nagyon kicsi vagyok a feladathoz.

Június 30-án túlestem a legutolsó vizsgámon is és tudván, hogy július 24-e az én "Tofu a tortán" napom, nagy lendülettel vetettem bele magam a receptkeresgélésbe. A koncepciót illetően biztos voltam abban, hogy - a nagyon meleg nyár miatt - könnyű ételeket szeretnék tálalni, olyanokat, amiket nem forrón, inkább szobahőmérsékleten vagy hidegen célszerű fogyasztani, mindenképpen legyen benne saláta, valamilyen nyers fogás és friss, szezonális alapanyagokból készüljön el. A menü tervezgetését illetően minden "bejött", amit a lányok mondtak: amikor azt hittem, már megvan, kiderült, hogy mégsem, mert mindig találtam valami mást, valami jobbat, odaillőbbet, s többször átalakítottam fejben az egészet. Mígnem egyszer azt éreztem: igen, ez az! Most tényleg megvan!

"Főzős napomat" megelőzően kipróbálgattam a recepteket, s bár jónak ítéltem őket, vendéglátói izgalmam nem csökkent. Először láttam vendégül vegetáriánusokat (ráadásul olyanokat, akik nagyon ügyesek és kreatívak a konyhában), először volt "igazi" vendégség kis, saját lakásomban, s életemben először készítettem komplett háromfogásos ételsort... Fél 11 körül kezdtem főzni és háromnegyed 7-re lettem készen, no, ekkor már tényleg nagyon izgultam. De izgalmam feleslegesnek bizonyult!

Kellemes és szívet melengető estét töltöttünk el együtt, a vége felé azzal a különös érzéssel, hogy itt most valaminek vége, ugyanakkor örültünk is, hogy a részesei lehettünk. Ez így nem mondatott ki, de így éreztem...
Kimondhatatlanul jó érzéssel töltött el, hogy a lányoknak ízlettek az ételek, s úgy, s olyanra sikerültek, ahogyan elképzeltem.

Köszönöm szépen -ismételten - Verának, Katának és Bettyónak a szép estét és a csodás ajándékokat (egy mennyei illatú szappant hozzáillő tartóval és egy bögréből és kis tányérból álló reggeliző szettet), amivel megleptek!





Adéle vacsorája

Előétel:
Bazsalikomos sült paradicsom leves

Főétel:
Zöldséges rétesbatyuk vegyes zöld és friss gombasalátával

Desszert:

Meggyfagyi mákhabbal
(Dolce Vita receptje nyomán)

Ital:
Sárgabarackos-narancsos üdítő kakukkfűvel
Gyömbéres-mentás limonádé

6 megjegyzés:

  1. A menü csodás volt, köszönjük még egyszer!! Amint megérik a kellő mennyiségű paradicsom a kertemben, első dolgom lesz megcsinálni a levesed :o)
    Ui.: A fotók így nem igazán élvezhetőek, szerintem jobbíts rajta kicsit! :o)

    VálaszTörlés
  2. Csak csatlakozni tudok Katához! Minden fenséges volt és nagyon jól éreztük magunkat!!!

    VálaszTörlés
  3. Részemről nem fontos azt a közös képet felnagyítani, hacsak nem akartok egy rózsaszín bálnában gyönyörködni... :()

    VálaszTörlés
  4. És igen, nagyon jó kis este volt, fantasztikus kajákkal!!! Köszönöm :)))

    VálaszTörlés
  5. Lányok, egészen zavarba hoztok... :)

    Kata, igyekszem minél előbb feltenni a recepteket. ;)
    A képekkel próbáltam trükközni, de sajnos mivel vsz. elég kicsi az "eredeti" felbontás, emiatt, ha nagyítok rajta, teljesen elmosódott lesz vagy talán az én képszerkesztőmmel vagy gépemmel nemigazán kompatibilis a formátum, nem tudom... :( de az első verziót gondolom reálisnak.

    VálaszTörlés
  6. Adél, a Picasaból eredeti méretben töltsd le Bettyó fotóit, akkor nem lesz gond! :)

    VálaszTörlés