2010. május 19., szerda

Vacsora Zizinél - 3. rész (Recept)

Spárgás laskagombás polenta (polenta con funghi e asparagi)

Ezt az ételt már egyszer megfőztem és be is számoltam róla a blogomon, így nem volt újdonság számomra. Csak annyiban kellett vegánosítanom, hogy a vajat olívaolajra cseréltem és nem tettünk reszelt parmezánt a tetejére.


Hozzávalók:
- 35 dkg polenta
- 30 dkg spárga
- 25 dkg laskagomba
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- fél csokor petrezselyem
- 1,5 dl zabtejszín
- só, bors, olívaolaj

A zöldségeket előkészítem: a spárgáról levágom a fás részt, feldarabolom. A gombát, petrezselymet, valamint 4 gerezd fokhagymát felaprítok. Egy kevés olívaolajon a fokhagymát megpirítom, majd rádobom a spárgát és a gombát is. Néhány perc múlva hozzáöntöm a bort és addig főzöm, amíg az alkohol elpárolog. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet, majd a zabtejszínt. Melegítek még egy kicsit rajta, néhány perc múlva elzárom alatta a gázt. Közben 1,2 dl vizet felteszek forralni, amikor forr beleöntöm a polentát, egy kevés sót és borsot adok hozzá, majd a maradék 2 fokhagyma gerezdet belereszelem. Folyamatos kevergetés mellett kb. 20 percig főzöm. A polentát tányérokba szedem, ráteszem a spárgás gombás mixet és már ehetünk is! :)

Vegyes saláta

Egyszerű tavaszi saláta, semmi különleges nincsen benne.


Hozzávalók:
- 1 fej tölgylevelű saláta
- néhány céklalevél
- 1 csomag retek
- 3 db paradicsom
- 3 szál újhagyma
- 2 kicsi bébi cékla
- olívaolaj
- fél citrom leve

Mindent felaprítok, egy nagy tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal és a citrom levével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése