2010. május 15., szombat

Vacsora Zizinél - 2. rész (Recept)

Akkor kezdjük az olasz estet előétellel és egy nagyon finom levessel. Azt hiszem, ezek a fogások aratták a legnagyobb sikert! :) Tényleg nagyon ízletesek voltak, érdemes nektek is elkészíteni!

Babos zsályás falatok (crostini di fagioli)


Hozzávalók:
- 24 dkg bab (a konzervnek pont ennyi a súlya, én most ezt használtam idő hiányában, lehet fehér, barna, bármilyen színű :))
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány levél zsálya
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors, olívaolaj
- baguette

Olívaolajon kicsit megpirítom az apróra vágott fokhagyma gerezdeket, a zsályaleveleket és a leszűrt jól átmosott babot. Néhány perc párolás után felöntöm a fehérborral és nagy lángon pár percig összeforralom az ízeket. Az elkészült bab egy részét villával enyhén összetöröm, majd a baguette szeletekre kanalazva tálalom.

Toszkán paradicsomleves (pappa al pomodoro)


Hozzávalók:
- 3 db konzerv paradicsom (hámozott, egész paradicsomok)
- 2-3 szem paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 3 dl víz
- száraz baguette

A vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát felaprítom, olívaolajon megdinsztelem. A paradicsomokat néhány percre forró vízbe teszem, majd leöblítem hideg vízzel és lehúzom a héjukat. A konzerv paradicsomot és a meghámozott paradicsomot turmixgépben pépesítem és ráöntöm a hagymára. Sózom, borsozom, hozzáadom a maradék 2 gerezd fokhagymát pépesítve és a 3 dl vizet. Beleteszem a bazsalikom felét és főzöm kb. 20 percig. Tálalásnál a tányérokba teszem a darabokra tépett baguette szeleteket, meglocsolom őket olívaolajjal, ráteszek még bazsalikom leveleket, borsozom, majd rászedem a levest. A kenyerek rövid időn belül megszívják magukat és egy sűrű tál levest kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése