2010. május 11., kedd

Vacsora Szildánál - 4. rész (Recept)

Fűszeres kuszkusszal töltött sült paprika

Hozzávalók:
- 2 db nagy fej vöröshagyma
- 1 ek borsikafű
- 2 ek őrölt paprika
- 3 ek vegamix
- 3 ek fokhagyma granulátum
- 2 ek tengeri só
- 20 dkg kuszkusz
- 10 dkg füstölt tofu lereszelve
- 10 dkg durvára őrölt tök mag
- 4 db nagy töltenivaló zöldpaprika, kicsumámázva, félbevágva

A hagymát pároljuk meg kevés vízben a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy másfélszer akkora legyen a térfogata, mint a kuszkusznak. A kuszkuszt keverjük össze a füstölt tofuval és a tökmaggal, öntsük rá a forrásban lévő hagymás vizet, majd takarjuk le, hogy a gőz ne tudjon sehol kiszökni. A keveréket töltsük bele a fél paprikákba. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tegyük egymás mellé a paprikákat. Öntsünk a tepsibe 2dl vizet, fedjük le alufóliával, és nagy lángon süssük 20-30 percig. Vegyük le a fóliát, és pár percig süssük így, a paprikák megpirulásáig.

Zellerpüré

Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 1 nagy zeller
- 10 dkg margarin
- 1 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 2 ek sörélesztő pehely
- 3 ek vegamix
- bors

A krumplikat a zellerrel együtt minél kevesebb vízben, felkockázva megfőzzük. Ha már puha, mehet először csak a krumpli és a zeller a turmixba, a többi alapanyaggal együtt. A vizet lassan, figyelmesen adagoljuk hozzá, hogy ne legyen túl híg. Addig turmixoljuk, amíg egészen krémes nem lesz. Ekkor akár már tálalható is, de újramelegítve is remek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése