Póréhagymaszósz
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma fehér része
- 2 ek vegamix
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 ek tengeri só
- 1csésze héj nélküli mandulapálcika
- 2-3 ek teljes kiőrlésű liszt
A póréhagymát pároljuk meg 1 csésze vízben fűszerekkel, majd főzzük el a vizet teljesen. Turmixoljuk össze a mandulát 2 csésze vízzel, öntsük a megpuhult hagymához. Szórjuk rá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-8 percig.
Kenyérhurka (zsemlegombóc)
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű kenyérkocka
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma üvegesre párolva
- 2-3 ek extraszűz olíva olaj
- 1/2 l magtej (akármilyen növényi tej)
- 1 csésze kesudió
- 1tk tengeri só + 1tk kurkuma
- 3 púpozott ek zabliszt
Keverjük össze egy nagy tálban az első négy összetevőt. A másik ötöt összeturmixolva öntsük rá a kenyérkockákat. Hagyjuk állni fél órát. Tépjünk le folpackból egy 30 cm-es darabot. A közepére tegyünk a masszából 4-5 evőkanálnyit, tekerjük fel, mindkét végére kössünk szoros csomót. Az így elkészített csomagokat forró vízben főzzük 20 percig. A vízből kiemelve a folpack eltávolítása után szeleteljük fel.
Ez a kenyérhurka is nagyon finom volt és különleges, de hagyma-rajongóként nekem ez a póréhagymaszósz jobban bejött. Nem is baj, hogy a hurkák most nem voltak annyira fűszeresek, mert így nagyon jó volt a markánsabb szósszal.
VálaszTörlésIgen, együtt nagyon jó volt a kettő:D
VálaszTörlés